Suomeksi På Svenska In English Auf Deutsch

 

Sadutus

Kansainvälisenä sadunkerronnan ja sadutuksen päivänä 17.3.2006 satusiltaa pitkin tulleita lasten satuja:

-----------------------------------------------------------------------------------

Päiväkoti Immolan Kotkien satuja:

Olipa kerran kahvimuki ja kermakannu. Kermakannu lähti laivalle. Pyyheliina lähti perään. Kahvimuki lähti oopperaan, kermakannu lähti perässä. Kermakannu tapasi kissan. Kissa hyppäsi kermakannun päälle ja kolautti siltä korvan pois. Ja kermakannu meni roskiin.
Ada 6v

Olipa kerran kauhea mies höpöttäjä. Sitten hän höpötti niin paljon, että ihmiset kyllästyivät mieheen. Sitten poliisit, vei hänet vankilaan. Sitten hän höpötti niin paljon, että poliisit kyllästyivät häneen. Sitten hän homehtui sinne. Sitten hän tuli yhä villimmäksi siellä. Kun, hän villiintyi niin pahasti. Sen pituinen, se.
Iida 6v

Olipa kerran tulivuori joka räjähti. Ja se tappoi kaikki muinaisaikojen dinosaurukset. Sitten lentolisko otti superpuvun ja meni pelastamaan maailmaa. Mutta sitten tulivuori purkautui ja sitten hänen maha purkautui. Sitten kun mammutit olivat niin vanhoja ne kantoivat tulivuoren nykyaikaan ja kaikki nykyajan ihmiset kuolivat. Myös Mikail, Rasmus ja Tarja. Sen pituinen, se.


Rasmus 6v Mikail 6v

Olipa kerran Aku Ankka. Joka pieraisi puhelimeen tahtia. Sitten se soitti Iinekselle Prum, Prum, Prum, Prum. Ja sitten Aku, meni kävelylle yksi krokotiili nappasi siltä sulan. Aku Ankalta putosi päästä kaksi luuta. Sitten toinen krokotiili sai siltä toisen sulan ja niin Aku oli ihan nakuna ja ilman aivoja. Mikki pyysi Plutoa puremaan Akun pyllyyn ja siitä tuli verta. Aku meni sairaalaan hakemaan teko-aivot ja tekosulat ja laastarin pyllyn. Sitten kun, Aku kävi kakalla laastari, putosi vessanpyttyyn. Ja sitten se loppui se satu. Rasmus 6v Mikail 6v

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aitolan ryhmäperhepäiväkodista Espoosta, Suomesta. Saduttajina Arja Helvilä ja Helena Lindqvist

Mörkö ja auto
Autopa meni parkkipaikkaan ja se osu roskikseen. Sitten aave tuli ja aave sanoi että ei saa ajaa roskikseen. Ja sitten auton ajo puuhun ja tippu maahan ja sitten auton piti mennä korjaamoon ja sitten auto hyppäsi trampoliinilta kuuhun. Ja sitten mörköt meni syvään kuoppaan ja tippui ja sitten auto tippui samaan kuoppaan ja mörkön päälle. Ja sitten alkoi sataa vettä ja muta meni ihan kovaksi mömmöksi ja sitten kun sade loppui niin se oli ihan kovaa. Ja sitten auto meni koulun pihalle ja sitten se hyppäsi trampoliinilla katolle ja sitten meteoriitti tippui auton renkaisiin. Sitten mörkö pölppötti ja sanoi upposin veteen. Ja sitten hai tuli ja söi aaveen ja sitten auto hyppäsi miekkakalan päälle. Loppu!
Kertoi Otto 5½v

Että kun ma olin tuolla mun kodissa ma kaaduin siellä sisallä ja tuli iso pipi. Mä loukkasin mun varpaani. Nyt se loppu. Se oli aika lyhyt.

Kertoi Kalle 4v.

Kummitut
Et kummitut tapati yhen kummitutkaverin ja niittä tuli yttäviä. Titte te loppu.

Kertoi Miika 4v.

Elisar arkun etsinnässä
Elisar meni etsimään arkkua ja sitten hän eksyi eikä löytänyt omaa kotia ikinä, hän oli niin pettynyt!

Kertoi Mette 5v.

Olipa kerran tonttu. Joulupukki tuli vastaan tonttua juuri kun tonttu oli hakemassa puita. Sitten tonttu sanoi mennään sisään ja he menivät. Ja sitten tonttu näytti joulupukille koko hänen talonsa. Sitten he menivät joulupukin pajaan ja sitten joulupukki sanoi että meneppäs tekemään lahjat lapsille valmiiksi. Ja sitten kun tonttu oli tehnyt lapsille lahjat valmiiksi niin sitten joulupukki lähti porojen kanssa jakamaan lapsille lahjoja ja sitten ne kaikki tontut menivät nukkumaan. Siihen se päättyi.

Kertoi Anton 5v.

Mun kissan nimi on vaa kissa
On kesä niin rekkauto menee pois ja joka päivä nukutaan ja aletaan herätä. Aamu kerran, Sakarias meni pois, mutta auto rikki, telttaan meni täältä pois sitte. Lunta satanu ja illalla mennää nukkuu, sitten kynällä piirretää poskee, se on kivaa, kivaa! Sitte vielä yks laatikko, tuoli rikki ja teltta meni täältä pois ja rikki ja pääsisäismunia ja sitten aletaa pirtää poskee, sellanen tarina. Ja sitten jätskiä poskeen ja suuhun!

Emma 2v11kk

Kakku, sitte jätskejä aamu, kesä!

Emma 2v11kk

Olipa kerran kaivinkone joka kaivoi kuoppaa ja rekka-auto putot sinne. Nyt se loppu!

Aarno 3v½v.

Purkka ja naamari

Kokopäivän söin ja sitte ne tuli mun päälle ja mä tykkäsin niistä.

Emma 2v11kk.

Lehmälammas

Semmonen ruskee. Toss pieness kodis se asuu. Mummon kanssa. Ne pelaa jääkiekkoa. Mummo voittaa. Syö luokaa, hernekeittoa, Mummo on tehnyt. Se pikku talo on punanen. Pieni poika asuu siellä myös. Mikä se loppu on?

Tobias 3v.

Kissa

Äiti oli huolestumassa. Iska oli menny töihin ja tapanu tämä tässä. Kissa. Samanlainen. Vai ruskean värinen? Se syö kissanruokia. Numerot soittaa. Sitte äiti. Ja sitte vielä mummo huolestumassa, ja sitte Nalle Puh on kuollu. Se tykkää makaloonista. Se on hyvää. Kissa nukkuu komerossa ei ku mun vieressä tuolla nukkarissa, missä mä nukun. Sillä ei ole omaa sänkyä. Tää on mun unilelu. Joo, että kiljaimella saa hakata kiljaimia. Lasketaan mäkeä. Ulkona ollaan. Sisällä me ollaan riisuttu. Ja kissalla on nenä päässä.

Emma 2v11kk

Tusi

Että tusi sai kalhun kaveliksi. Titte tuli lintu. Niistä tuli titte kaveleita. Ne leikki talvella ja kiipesi puuhun. Titte loppu talina.

Miika 4½v

Talvi

Talvella on kiva hiihtää. Talvella on kiva luistella, laskea pulkalla. Boris-koira on kiva. Se on kultasen värinen.

Iiris 5v.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Päiväkodissa "satumatolla" istuen "Liisa" 2v.8kk kertoi seuraavan sadun unelmoivasti ikkunasta ulos samalla katsoen.

Keltainen hammasharja....kato tota yskittää....leikitään...ei

Kirjasi Merja Vatola, päiväkodin lastenhoitaja

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kissa, hiiri ja orava

Olipa kerran kissa joka oli ihan pöllöpää. Se ei esimerkiksi metsästänyt hiiriä ja oravia vaan oli niille kiltti eikä syönyt eikä kiusannut niitä.

Mutta yhden kerran kissaäiti sanoi että voisitko mennä tarhaan hoitamaan hiiriä ja oravia. Hän sanoi äidille: voinhan mennä. Ja niinpä kissa jäi koko loppuelämäksi hoitamaan oravia ja hiiriä.

Leevi Laiho, 5 v

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Sadutus 8.3.2006 /Kim Polamo

Olipa kerran Aku Ankka, joka ei pieraissut. Sitten se näki kärpäsen ja söi sen. Loppu
Aatos 6v

Olipa kerran sammakko, joka halusi oman prinsessan. Prinsessa meni kaivolle. Hänellä oli ihana kuula. Hän oli ottamassa kaivosta vettä. Kuula putosi kaivoon. Sitten sammakko tuli ja sitten prinsessa sanoi: yäk!. Sammakko sanoi: "tule minun vaimokseni". Ja sitten prinsessa sanoi "tulen jos otat kuulani tuolta kaivosta". Sitten sammakko haki sen kuulan. Ja sitten prinsessa sanoikin " enpä tule lällällää". Ja sitten sammakko suuttui ja tuli ihan kaljuksi rotaksi. Ja sitten prinsessa juoksi itkien. Prinsessa meni omaan sänkyynsä ja nukahti. Ja sitten, MUTTA hänen patjan alla oli monta patjaa ja niiden alla herne. Ja sitten sammakko meni hiipien ottamaan herneen pois sieltä. Ja sitten sammakko kiipesi prinsessan tyynyn alle. Ja sitten prinsessa pani kädet tyynyn alle. Sitten se nosti unissaan tyynyn. Sitten se otti sammakon käpälän. Ja sitten se pussas sen käpälää. Ja sitten sammakko muuttui prinssiksi. Mutta sitten prinssi otti prinsessaa kaulasta kiinni ja heitti sen ulos. Mutta sitten prinssi sanoikin: "minä heitin ikkunasta ulos väärän prinsessan!" Sitten prinssi meni äkkiä hakemaan sen. Alapuolella oli kaksi prinsessaa: toinen oli paha.
Prinssi otti sen pahan prinsessan ja prinssi meni prinsessan huoneeseen ja prinssi heitti sen pahan prinsessan ikkunasta ulos. Ja sitten prinssi huusi prinsessalle:" juokse, tule tänne huoneeseesi." Loppu
Janni 6v

Olipa kerran yksi prinssi ja prinsessa. Sen prinsessan nimi oli Jasmin. Sitten se Jasmin katsoi yhden prinssin. Se oli ihan iloinen ja meni luokse ja pussasi. Mutta se prinssi sanoi: "voi miten ihana prinsessa, että mä olen odottanut että joku tule pussaamaan. Mutta prinssi: "voidaanko mennä jonnekin syömään ja juomaan ja vielä puhumaan ja pussaamaan, monta sä haluut."
Jasmin vastasi: JOO, ihan kiva mieli sulla on. Prinssi ihana oot, mä haluaisin sata pusuja. LOPPU

Toinen satu:

Olipa kerran yksi äiti. Oli vielä yksi poika. Sitten hänen äiti sanoi: mene ottamaan vähän vettä. Sitten hän otti ämpärin ja meni ottamaan vettä. Hän otti vettä. Ja sitten hän oli ottamassa vettä, tuli yksi sammakko joka sanoi "kvaak" Hän oli ottamassa vettä mutta sammakko sanoi kvaak kvaak kvaak koko ajan, mutta poika ei halunnut kuulla sitä. Mutta poika heitti sammakon toiseen maahan.
Mutta sitten poika sanoi: "mitä minä tein sammakolle?" Sitten hän meni toiseen maan missä se sammakko on. Ja sitten äiti sanoi: miksei tule poika ja missä vettä kun minulla on pää kipeä ja korvat. Sitten poika sanoi: mä lentelen koko taivaalle. Tuolla on yksi sammakko jonka heitin, mun pitää mennä tonne maahan." Sammakko sanoi: Kvaak, kvaak, kvaak kaikille lapsille, mutta lapset ei halunnut kuulla sitä yhtään. Äiti vieläkin pyöritti pää, kun hän oli aika kipeä. Toi äiti sanoi. voi ei mun pitäisi mennä katsomaan missä on mun poika."
Sitten hän ei ole löytynyt missään. Poika oli mennyt sammakolle ottamaan. Sitten se meni kotiin, se meni äidin sylkkyyn. Sitten se äiti huudahti: mee pois sylkystä kun on vielä sattunut jalkaankin. JA missä on vettä?"
Sitten äiti itki kun hänelle sattu aika paljon jalkaan. Poika sanoi: "älä itke yhtään. Mä käyn hakemassa vettä sulle." Mutta äiti sanoi: että me ottamaan mulle vettä. Mä olen odottanut koko ajan vettä, että sä tuot mulle." Sitten poika muuttui sammakoks. Mutta äiti sanoi "voi ei, mitä mä sanoin hänelle!" Mutta äiti vain itki: mitä mä sanoin hänelle että mulle pitäis hakea vettä. Mutta sammakko ei voinut ottaa vettä. Äiti meni hakemaan vettä itselle. Häntä sattui jalkaan, sammakko meni ottamaan ämpärin. Mutta sitten hän sanoisi että "hän meni ottamaan vettä äidille." Mutta sitten äiti katsoi mitä oli tapahtunut siellä.
Hän katsoi siellä, sammakko oli hakenut vettä. Hän oli aika iloinen ja taputti kaksi kertaa käsiä. Sammakkokin taputti kahden kerran. LOPPU

Njomza 6v

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tässä Maunulan ala-asteen 2.luokan oppilaiden Mian, Janikan, Rohitan ja Ellan (kaikki ovat 8-vuotiaita) yhdessä keksimä satu.

" Hamsteri ja kilpikonna perustavat jätskibaarin"

Olipa kerran hamsteri ja kilpikonna.He kävelivät rauhassa tietä pitkin, kunnes huomasivat hylätyn talon. He menivät taloon sisään. Talo oli tyhjä ja likainen. He siivosivat sen. Sitten he toivat sinne kaikkea herkkua; jätskiä, karkkia, hattarantekolaitteen ja perustivat siitä jätskibaarin. He söivät ja olivat siellä yötä.
Aamulla herättyään he huomasivat erikoista. Joku oli käynyt syömässä kaikki herkut. He päättivät tuoda sinne lisää ja laittaa sen yöksi kiinni. Päivisin sinne sai tulla kuka vaan ja kaikki oli ilmaista. Sinne tuli paljon asiakkaita. Ja sitten, kun sinne tuli paljon asiakkaita, kaikki loppui. Heillä oli itsellään nälkä, mutta kaikki oli loppu.
He menivät nukkumaan ja aamulla he huomasivat, että sinne oli tuotu herkkuja lisää."

yst. terv Taina Saarinen, Maunulan ala-asteen koulukuraattori

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Satu on kerrottu ennen nukkumaanmenoa iltapuuhien yhteydessä ja sen kirjasi äiti (Virpi Lund) kotosalla.

Olipa kerran pieni kilpikonna ja sen nimi oli Salama. Mutta hän meni rautakauppaan, mutta hän luuli ostavansa oman auton, mutta ajoi kuitenkin vanhalla isolla mutterilla. Mutta sitten hän huomasi, eikö tämä liiku muka: "UPSISTA, no joo!" "Tämähän on vanha mutteri". Sitten hän käveli kauppaan, mutta menikin vahingossa vessanpönttöön, mutta sitten joku tuli pissalle ja veti vessan ja kilikonna joutui putkistoon. Mutta sitten hän sai kaivon auki ja ponnahti ulos ja lähti juoksemaan. Sitten auto tuli ja kilpikonna Salama huomasi sen. Sitten hän juoksi auton konepellille ja juoksi ikkunoista ja samalla ikkuna meni rikki. Mutta sitten takaikkuna meni rikki. Sitten oli jo niin pimeä, että kilpikonna Salama meni omaan kotiin.

Leo-Pauli Moisio, 6 v.
10.3.2006

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Satu on kerrottu kotona ja Emmin äiti oli kirjaajana.

Eetun seikkailu

Olipa kerran Eetu joka oli pikkuinen kissa. Eetu oli villi, mutta aika arka. Eetu oli kiltti kissa. Eräänä päivänä Eetu lähti ulos. hän tapasi matkalla kaniinin. Hän kysyi kaniinilta : ”Oletko nähnyt esiliinaan?” Kaniini vastasi : ”En ole nähnyt” Eetu jatkoi matkaansa. Hän tapasi matkalla kanan. Eetu kysyi : ”Oletko nähnyt valkoista esiliinaani?” Kana vastasi, että en ole nähnyt. Eetu jatkoi matkaansa. Hän tapasi matkallaan aasin. Eetu kysyi saman asian ja aasi vastasi : ”En ole.” Eetu jatkoi matkaansa. Pöllö Huhunen lennähti paikalle. Hän kertoi missä esiliina oli. Hän kertoi, että hän on synkkien vuorien takana, se esiliina. Eetu alkoi kiivetä jyrkkää kalliota ylöspäin. Hän näki alhaalla valkoisen esiliinansa. Hän otti esiliinansa ja alkoi kiivetä kalliota ylös. Hän näki eläinystävänsä ja tuli alas ja he nauttivat yhdessä esiliinaretkestä. Sen pituinen se.

Kertonut Emmi 6 v.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Olipa kerran pikku kissanpoika, jolla oli rakkaat isä ja äiti ja isä ja äiti rakasti lapseensa hirveesti. Ja kun hänet kastettiin, kun hänet kastettiin niin sitten pikku kissanpoikanen oli iloinen ja lähti isänsä ja äitinsä kanssa retkelle. Ja ne olivat niin iloisia lähtemään retkelle että pieni kissanpoika alkoi piirtämään tässä matkalla ja se piirsi niin hirmuisen kasan piirustuksia niin melkein auto oli täynnä. Kissanpoika ei oikeen nähnyt mitä missäpäin oli maisemia. Niin hän ei nähnyt niin hänen piti rypistää puolet papereista ja heittää ne ikkunasta ulos, mutta hänen lempipiirustuksiansa ei heitetty ja elikkä ne olivat perillä kuin pikkuinen kissanpoikanen ehti heittää edes yhden papereista ulos he olivat jo perillä. Kun he olivat jo perillä niin pikku kissanpoikanen oli niin väsynyt ettei edes tienyt mitä tehdä niin isä ja äiti jättivät pienen kissanpoikasen nukkumaan autoon ja sanoivat: ”Retki on tuolla vasemmalla päin tule sitten sinne kun olet hereillä ja pirteänä.”

Ja kun isä ja äiti olivat lähtenyt jo matkaan. Kun pikku kissanpoika oli pirteenä niin sitten pikku kissanpoika lähti jo matkaan. Mutta kissanpoika ei tiennyt mihin suuntaan oli menossa,minne piti mennä. Kunnes isä ja äiti tulivatkin jo vastaan. Niin sitten äitillä oli kauhean kauhean paljon ruusuja kädessä niin pikku kissanpojalle kukkia. Niin sitten he ajoivat kotiin ja pikku kissanpoikanen meni nukkumaan ja isä ja äiti ensiksi söivät iltapalan ja pesivät hampaat niin menivät nukkumaan. Loppu.

Miisa (5v) ja Mariel (4v) Sutinen

Sadutettu 15.3.2005

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadutus 15.12.2005 paikka: Pihlajamäen ala-aste sadutettava: Pinja 8v saduttaja: Kaisa

Kissa ja pennut

 Eräänä päivänä kissaemo lähti syömään. Pennut jäivät yksin. Mitä kävikään? Kissanpoikaset näkivät hiiren ja eivät tienneet mikä se on. Katsoivat pällistyneinä. Kissaemo tuli paikalle. Se näki hiiren. Mitä pienet kissat katsoivat? Kissaemo näki hiiren joka sanoi, älkää syökö minua olen vain pieni hiiri, en maistu hyvälle! Kissaemo sanoi, emme sinua syökään vain katsomme sinua. Hiiri sanoi jos ette syö minua niin saatte minulta 25 juustopalaa ja hiirikuninkaalta. Emme tykkää juustosta olemme hirviöitä, kissoja, anna ennemmin kalaa. Okei annetaan sitten. He sopivat, että huomenna yhdeksältä hiiret ja kissat tapaisivat. Sitten hiiri ja kissat menivät ulos kaheksalta. He kilpailivat kumpi juoksisi ennemmin Eiffel tornin ylös. Sitten kissat voittivat. Sitten alkoi jahti. Hiiri sanoi, älkää syökö minua! Sitten kissa sanoi mau mau mau, me syömme sinut kuitenkin! Älkää syökö, olen vain viaton karvasäkki. Emme me sinusta piittaa. Se on minun serkkuni älkää syökö sitä. Kissoja tuli lisää ja hiiriä, he alkoivat jahdata toisiaan. Ne sanoivat mau mau. Kissaemo oli kuningas. Jahti alkoi uudestaan. Kuka on eka Eiffel tornin ylhäällä? Jos kissat pääsevät ensin he saavat kalaa, jos hiiret pääsevät ensin hiiret saavat juustoa kissoilta. Jahti alkoi uudelleen. Kissat vain maukuivat mau mau niin kovaan kuin pystyivät, hiiret vain piipittivät piip piip. Sitten hiiriemo ja kissaemo juoksivat. Hiiri sanoi me voitamme, eiku me kissaemo sanoi, mepäs! Ja molemmat voittivat. Mitä tehtiin? Molemmat antoivat toisillensa ruuatja sitten tuli kokous kumpi saisi kummalta. Kissa sanoi, että ollaan sovussa silloin me saisimme kaikilta olisimme yhdessä ja olisimme tosi ystäviä. Hiirikuningas sanoi, mikä ettei. Sitten kaikkien kuningas sanoi, se oli hyvä idea, se hyväksytään! Kaikki vaan jee jee jee. Kissa vielä sanoi moido ja sitten vielä sanoi hiiriemo moido. LOPPU

----------------------------------------------------------------------------------------------------- Saduttaja Marjut Harjunmaa Kirkkonummelta

SUSI
Se asuu metsässä, syö lehtiä. Kiipesi puuhun. Raapasi lehteä. Sit se juoksi.
Juoksi kotiin. Söi lehtiä. Sit se meni ovesta ulos. Törmäsi puuhun. Sitä sattu.
Pupujussi vei sen karhutohtorin luo. Laitettin side. Ja sitten se meni kotiin
keittää puuroa. Ja sitten se meni nukkumaan. Sitten tuli aamu. Sit se katto
ikkunasta. Sit se meni ulos. Sit se meni taas syömään lehtiä. Se loppu.
Repe 4v.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Olipa kerran pupujoukko. Tuli toinen joukko joka oli sellainen pupujoukko, millä oli tosi terävät kynnet. He tappelivat niin, että yksi joukosta kuoli. Ja se oli paha joukko, jolla oli terävät kynnet. Ne, joilla ei ollut teräviä kynsiä, ne voittivat, koska niillä oli voimia, koska ne olivat taikapupuja. Ne iskivät lohikäärmeen voimia pupuihin, joilla oli teräviä kynsiä. Sitten siitä tuli iso, iso perhe.  Ja sen pituinen se.

Kertoja Jonna Ekman  7-vuotta

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ystävät
Oskarin on mun yks kaveri ja Mette, Iiris, Noora, Aki ja sitten Oskari ja Pauli ja siin oli kaikki. Leikin kaikkee vaik, hippaa ja luistellaan ja sitte ollaa piilohippaa eli ollaa piilossa ja sit yritetää karkuu ku se ois vähä epää jos se ois piiloo.

Kertoi Julian 5½v
Sadutti Helena Lindqvist, Aitolan ryhmäperhepäiväkoti, Espoo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Olipa kerran pieni norsu. Se oli äidin vieressä junassa. Yksi ilmapallo meni kenguru Ruulle. Setällä oli paljon ilmapalloja. Pikku tiikeri sanoi, että palataan. Pieni norsu piti äidin hännästä kiinni. Äiti vilkutti kärsällä. Kirahvit matkustaa junalla.
Hän oli pieni norsu, hänen äitinsä ei ollut. Hänellä oli Timotei keltaisessa hatussa. Hän keksi hyvän ajatuksen.” Minä keksin Dumbo, mennään eväsretkelle ja syödään juustoa ja pähkinöitä” sanoi Timotei. Sedällä oli koti kärryssä. Hänellä oli keltainen kuula pallo. Sedät teki Dumbolle ja Timoteille ansan.” Ei saa kiinnittää ansaa ”huusi Timotei sedille. Sedät keksi uuden ajatuksen. Dumbo meni lentämään ja pääsi pois ansasta. Linnut tekivät ansan sedille. Nyt Dumbo pääsi kotiin.

Viivi 3v.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Olipa kerran pieni punatulkku, jonka äiti oli kuollut, kun oli lintusota. Punatulkku lähti etsimään uutta äitiä ja hän tapasi pöllön. Pöllö kysyi punatulkulta: - Mitä etsit? - Äitiä, vastasi Punatulkku. Pöllö sanoi: - Minä voin olla sinun äitisi.
Pöllö vei punatulkun puuhunsa ja kävi hakemassa ruokaa. Punatulkku lähti sillä välin leikkimään; etsimään kavereita. Se löysi talitiaisen ja hän kysyi talitiaiselta: - Voitko olla ystäväni? Talitiainen vastasi: - Voin. He menivät leikkimään leikkipuistoon.
Silloin tulikin kotka, joka vei punatulkun omaan kotiinsa ja yritti syödä sitä. Viime tipassa tuli pöllö ja otti nopeasti nokkaansa punatulkun. Pöllö vei punatulkun sinne, minne se kuului.
Punatulkusta tuntui tosi mukavalta, että oli löytänyt turvallisen äidin.

Satu Asikainen, 7 vuotta

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Auto ja rekka -auto
Olipa kerran auto ja rekka-auto ja ne ajoivat risteyksessä päin punasia. Sitten kävi niin että kaikki törmäsivät päin rekka-autoa ja alkoi kova takaa-ajo. Auto meni moottoritielle ja rekka-auto meni myös sitten ne ajoivat maantielle sataakymppiä. Rekka-auto ohitti auton ja tuli ensimmäisenä maaliin . Auto tuli toisena maaliin. Se rekka-auto sai pokaalin ja auto sai mitalin Loppu
Kertoi:  OSKARI    5v 11kk
Sadutti: Helena Hietanen Aitolan ryhmäperhepäiväkodista Espoosta

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Satuni on Mintun 4 vuotta 2 kuukautta kotonaan kertoma. Minttu on minun kummityttöni. Minttu kertoi sadun kun maltoin odottaa ja leikkiä yhden illan hänen kanssaan. Terveisin Rita Leinonen

Leikkitarina
pieni kissa juo äitikissa kirjoittaa
poing
hei porkkanaa
nalle yrittää syödä porkkanaa
koppinalle

nyt leikitään
-----------------------------------------------------------------------------------

Kerran yks tyttö käveli metsään yksin, ja sitten noita näki sen kiikarilla, ja sitten tyttö näki kummituslinnan. Tyttö koputti oveen ja noita avasi. Tulisitteko sisään, sanoi noita. Haluatko syödä? Sitten noita teki ruokaa ja pani hämähäkkejä, käärmeitä ja liskon sylkeä. Tyttö sanoi: haluan vain leipää! Ja noidat olivat ihmeissään. Sitten he veivät tytön käytävään katsomaan nukkumishuoneita. Noidat eivät uskaltaneet mennä, mutta tyttö meni. Joku avasi oven. Se oli limainen vihreä hirviö. Ja hän sanoi: Päivää. Pesisittekö kädet? Tyttö sanoi: tuntuu limaiselta. Sitten tyttö näki leijonan ja sanoi: nuolisitko käteni. Noidat olivat tosi ihmeissään. Sitten tyttö astui nukkumishuoneeseen ja tiellä oli kummituksia. Sitten tyttö teki kummituksista tyynyn ja peiton. Ja joku koputti oveen. Sieltä tuli tytön äiti ja isi. Tyttö oli iloinen. Äiti sanoi: mulla oli ikävä. Sitten he menivät iloisina kotiin. Ja tyttö kertoi niiden äidille ja isille mitä oli tapahtunut.

Kertoi: Helene 6 v 
Saduttajana: Liisa Horelli
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yks tyttö meni kävelylle. Sitten kai näki suuren linnan. Joku avasi oven ja se oli ritari. Sit: Haluatko tulla syömään aamupalaa? Tyttö meni syömään aamupalaa ja söi leipää. Sitten hän näki vähän kummituksia ja mörkö vilahti. Joku sanoi: haluatko tulla syömään enemmän. Haluan tulla syömään kahvia.

Kertoi: Ingmar 3v 
Saduttajana: Liisa Horelli

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ihanat asiat – ne on ihania. Ne on ihania, jos niitten antaa olla ihania. Jos niitten ei anna olla ihania, ne on sitten kurjia.

Kertoi: Helmi 8v
Saduttajana: Minna Huotilainen 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lapset kertovat -pääsivulle


Yhteyshenkilö: